Film "Anakonde: Lov na krvavu orhideju" 2003.



Film "Anakonde: Lov na krvavu orhideju" 2003.

Redatelj: Dwight H little
Glavne uloge: Nicholas Hope, Peter Curtin, Eugene Byrd, Morris Chestnut, Nicholas Gonzales, Matthew Marsden

O filmu:

Nastavak horor-hita 'Anaconda' iz 1997. Nema više Jona Voighta ili J.Lo, ali zato ima puno više puno većih zmija. Lovci ponovno postaju lovina.

Farmaceutska kompanija šalje znanstvenu ekspediciju u džungle Bornea u potragu za rijetkom crnom orhidejom za koju se smatra da razotkriva tajne mladosti i besmrtnosti. Tamo otkrivaju da se crnom orhidejom već netko služi - grupa ogromnih zmija kojima cvijet osigurava golemu snagu, veličinu i... glad.

Prestrašne životinje više ili manje nabrijanih atributa, koje napadaju nedužne homo sapiense izgleda nikada neće sići s top liste horor tema. Nakon 'Ralja' krajem sedamdesetih, koje su rezultirale sveopćom ljetnom panikom i poraslim mortalitetom među velikim bijelima, ništa više nije bilo isto. Ljude su bjesomučno počele napadati i piranhe, LETEĆE piranhe, pauci, medvjedi, pčele i, eto, zmije.

1997. godine golema je anakonda napala istraživački brodić u dubinama Amazone i proslavila Jennifer Lopez. Ove godine stiže nastavak tog filma koji se odvija na Borneu gdje, pazite sad, uopće NEMA anakondi. Zanimljiv i poznat campy koncept. Od stare preživjele postave u ovom projektu nema nikoga. Produkcija nije tolika da izdrži Jona Voighta i superpopularnu J.Lo. Trebalo je love za animiranje, sada ne jedne, već cijelog legla anakondi koje napadaju mlade atraktivne istraživače (a kakvi bi bili) navodno stereotipno profilirane kao macho skiper, plavojka i pametni Englez.

Ali prije avanture s anakondama, naše junake napadnu pijavice, grizu pauci i straši ih - majmun. Glumačka je postava uglavnom nepoznata, ali ionako je glavna uloga pripala anakondama. Po onome što se čita o filmu, šteta je što nisu bolje odglumile.

Statistika