Film "Amityville horor" 2005.



Film "Amityville horor" 2005.

Redatelj: Andrew Douglas
Glavne uloge: Jimmy Bennett, Ryan Reynolds, Melissa George, Rachel Nichols, Chloe Grace Moretz, Philip Baker Hall

O filmu:

Rimejk filma iz 1979. godine snimljen prema navodno istinitom događaju nama je bitan jer.... um... ne možemo se sjetiti, ali je u nastavku mali info za znatiželjnike.

Rimejk horor klasika iz 1979. godine pod palicom iskusnog producenta Michaela Baya (odgovoran i za 'Teksaški masakr…') i izrazito neiskusnog redatelja Andrewa Douglasa (ovo mu je prvi dugi igrani film) trebao bi nam približiti najvjerojatnije istinite strašne događaje koji su se zbili na Long Islandu, u newyorškom domu obitelji Lutz.

Kada su George i Kathy Lutz (Ryan Reynolds i Melissa George) kupili prekrasnu kolonijalnu kuću na obali rijeke za sitnu lovu, posumnjali jesu nakratko da možda postoji i neka kvaka u cijeloj priči. No, čak niti kada su doznali da je u kući stanovao okrutni masovni ubojica, nisu se predomislili, dapače, brzo su se uselili zajedno sa Kathynih troje djece iz prošloga braka.

I ne bi sve bez vraga. Klišej za klišejom nizao se dalje; čudni zvukovi, još čudnije situacije koje su polako počele utjecati i na članove obitelji koji su se ponaosob počeli mijenjati; Kathyna kći nekoliko se puta zbog svog bizarnog ponašanja našla u po život opasnim situacijama u koje ju je uvukao njen imaginarni prijatelj, naravno, prethodno stradao u kući od ruke krvnika. I glava se kuće, George, od slatkorječivog i dragog poočima pretvorio u grubog i agresivnog čovjeka evidentno sposobnog pobiti cijelu obitelj….

Kritike filma prilično su podijeljene, od onih koji tvrde da je bolji od originala, preko suprotnih tvrdnji do onih koji su pokopali i original i najpliću ikad priču nastavka. Sve u svemu, čini se da je uradak prikladan samo za hipnotizirane ljubitelje žanra bez natruha privatnog života i visokorazvijene ovisnosti o kino platnu ili pak izglednije, tv ekranu.

Statistika